Hoe kunnen we helpen?

Categorieën

Voordelen van WordPress

WordPress is niet voor niets het populairste content management systeem ter wereld; vergeleken met andere systemen heeft WordPress verschillende voordelen.

WordPress is gebruiksvriendelijk

Zonder enige technische voorkennis kun je jouw eigen website maken én onderhouden. Je hoeft geen ervaring te hebben met het wijzigen van teksten, het invoegen van afbeeldingen, of het toevoegen van webpagina’s: dat gaat allemaal met groot gemak. Ook is WordPress zoekmachinevriendelijk en kun je er door middel van eenvoudige stappen voor zorgen dat je beter vindbaar wordt in Google. Het CMS wordt tevens voortdurend voorzien van updates zodat je website altijd aan de eisen van actuele webstandaarden voldoet.

WordPress biedt eindeloze design-opties

Lay-out, kleurpatronen, afbeeldingen en lettertypes: het design (ook vaak thema of template genoemd) van je website is van groot belang. Met WordPress heb je toegang tot duizenden stijlen in alle soorten en maten, waarvan vele gratis beschikbaar zijn. Zonder in de codes te hoeven duiken, kun je je website volledig naar eigen smaak inrichten. Mocht je over wat meer codeerkennis beschikken, is het ook nog mogelijk om een bestaande template zelf aan te passen.

WordPress biedt talloze plugins

Naast de vele designs die WordPress biedt, zijn er maar liefst 20.000 verschillende plugins. Een plugin is een klein stukje software dat je aan WordPress koppelt waarmee je de functionaliteit van je website uitbreidt. Zo heb je de optie om een simpel contactformulier toe te voegen, maar kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een webshopfunctie of leermodule. Ook kun je social media-kanalen met plug-ins aan je website koppelen, nieuwsbrief plug-ins installeren of bezoekers de mogelijkheid bieden reacties achter te laten. Niet alle plugins zijn zichtbaar: sommige zijn er om je website te beschermen tegen spam of hackers.

WordPress is responsive

Laptop, tablet of mobiel? Je website moet overal en met elk apparaat toegankelijk zijn. WordPress maakt je pagina geschikt voor de ideale weergave. De meeste WordPress-designs zijn namelijk responsive: de website past zich automatisch aan aan het apparaat waarmee de site opgevraagd wordt.

Inhoud
Scroll naar boven