Hoe kunnen we helpen?

Categorieën

Hoe maak je een nieuwe pagina aan in WordPress?

Stap 1: Een nieuwe pagina toevoegen

Navigeer in het linker (hoofd)menu naar pagina’s en klik op pagina toevoegen.

Stap 2: Het toevoegen van een pagina titel

Dit is verreweg de meest eenvoudige stap. Wanneer jij namelijk een nieuwe pagina aanmaakt, zie je direct dat bovenaan een titel ingevuld moet worden. Nu je weet waar je de titel van een pagina moet typen, is het belangrijk om met een ijzersterkte titel te komen. De titel van een pagina staat direct in Google en is bepaalt of jouw artikel word gelezen of niet.

Stap 3: Het kiezen van een pagina-template

Nadat de titel is toegevoegd is het belangrijk dat je nog niet direct aan de content begint. Eerst moet namelijk nog het pagina template worden gekozen. Dit komt omdat een andere pagina-template soms andere invoervelden dan het standaard-template oproept.

Bijvoorbeeld: je wil een nieuw portfolio item toevoegen waar jij specifieke content in kan vullen over een project. Om die specifieke content in te kunnen vullen, kunnen er invoervelden verschijnen die gerelateerd zijn aan de content.

De pagina template kan worden gekozen aan de rechterkant van de pagina onder het kopje: pagina-atributen. Onder het woord sjabloon kun jij indien aanwezig jou specifieke template selecteren.

Als jij jouw pagina onder een andere pagina wil scharen en zo een hiërarchie wil creëren, kan je dit doen onder het kopje hoofd. De volgorde slaat op de paginavolgorde in deze hiërarchie.

Stap 4: De content op een pagina

Als de vorige 3 stappen zijn doorlopen kan jij beginnen met het invullen van de content van de pagina. Dit kan voor iedere pagina verschillend zijn door het gebruik van verschillende templates. Vaak wijst het invullen van deze velden zich vanzelf.

Stap 5: De pagina optimaliseren voor de zoekmachines

In stap 5 staat de SEO-optimalisatie centraal. Dit kan gedaan worden door middel van de SEO plugin van Yoast.

Stap 6: Publiceren

Als laatste moet je de pagina publiceren. Druk rechts boven in op de blauwe knop: publiceren en de rest neemt WordPress voor zijn rekening.

Als jij een pagina hebt geschreven, maar nog even wil wachten met het publiceren kan je de pagina opslaan als concept. WordPress bewaart de pagina, maar zorgt ervoor dat deze nog niet op jouw website verschijnt.

Inhoud
Scroll naar boven